Національна громадська платформа
«Реформуємо МВС: прозорість та відповідальність»

версія для друку

Як це працює: скільки треба чекати на львівську міліцію. Експеримент

22.01.2015
джерело: tvoemisto.tv

Tvoemisto.tv запускає новий проект "Як це працює". Перше наше завдання - перевірити, як у львівській міліції працює система ЛОЦМАН, яку правоохоронці презентували півроку тому. Тоді ж вони заявили, що відтепер буде зменшено час від виклику до прибуття правоохоронців на місце події. Спершу ми попрацювали з диспетчерами, а згодом й самі викликали міліцію, включивши таймер.

 

"Ми створили цей центр для того, щоб у найкоротший час забезпечити зустріч працівника міліції з громадянином, якому потрібно надати допомогу. Раніше, коли приймалося повідомлення оператором 102, воно передавалося далі в райвідділ. В райвідділі могли затягувати із внесенням інформації в реєстрацію, а також із скеруванням нарядів, бо було обмаль нарядів, якими міг керувати черговий по райвідділу, - каже в.о. начальника штабу Львівського міського управління міліції Петро Шаркадій.

"Найкращим показником щодо того, наскільки ми почали краще реагувати на повідомлення - це надходження скарг громадян на те, що несвоєчасно прибула міліція.  Якщо раніше ми отримували 50-60 таких скарг протягом місяця, а зараз отримаємо одну, то я вважаю це найкращий показник того, що ми змінилися і готові надалі реформуватися і  якісно надавати допомогу громадянам", - зазначив міліціонер.

За словами правоохоронця, відколи запрацювала нова система ЛОЦМАН, середня тривалість від реєстрації виклику до прибуття на місце події міліціонерів становить від шести до десяти хвилин. Раніше правоохоронців чекали щонайменше на 5-10 хвилин довше.

Ми вирішили перевірити, наскільки швидко охоронці правопорядку прибудуть на виклик. Про журналістський експеримент ми попередили керівництво Львівської міліції. Однак, коли саме та куди ми будемо викликати правоохоронців не було відомо до останнього моменту.

Зателефонувавши до правоохоронців, журналіст повідомила про те, що у неї начебто вкрали сумку, а охоронці із будівлі, що знаходиться неподалік, впіймали та затримали злодіїв.

"Добре, чекайте міліцію", - каже оператор 102. Ми звіряємо годинники і йдемо зустрічати міліцію. Автопатруль з'явився за вказаною нами адресою за 6 хвилин.

"Зазвичай доїзд займає в середньому 10-15 хвилин", каже старший інспектор патрульної служби Роман Городний, що прибув на місце події. У час-пік цей час трохи більший, близько 15 хвилин.

Поставити посилання у соцмережі


коментарі

Щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном  »»
Ви також можете скористатись формою для коментарів від соціальних сетей