Національна громадська платформа
«Реформуємо МВС: прозорість та відповідальність»

версія для друку

Головний міліціонер Львівщини звернувся до громадськості по допомогу (фото)

05.12.2014
джерело: mvs.gov.ua

Начальник ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, 5 грудня, у вцілілій під час пожежі актовій залі Франківського райвідділу міліції провів спільну нараду з керівниками підрозділів міліції Львівщини, представниками громадськості та ЗМІ. На нараді обговорили плачевний стан приміщення Фанківського райвідділу міліції, що зазнало нищівних пошкоджень від вогню у так звану «Ніч Гніву».

Під час пожежі приміщення вигоріло зсередини майже повністю. Між поверхами були знищені деревяні перекриття, згорів дах, вікна, двері, дуже постраждали стіни. Окрім того, вогонь знищив систему опалювання, електропроводку, меблі та техніку.

Майже всі працівники райвідділу залишились без службових приміщень і змушені працювати у кількох вцілілих кабінетах на нижньому поверсі та у півпідвальних приміщеннях, які зовсім не опалюються. З приходом зими ситуація стала катастрофічною.

«Опалення немає, електропостачання ми частково відновили, але вікна та двері поки що встановлені не всюди. Відповідно – холодно, протяги. Люди змушені працювати в шапках та в бушлатах. І це ще не було справжніх морозів», - розповів начальник Франківського райвідділу міліції підполковник міліції Роман Гранківський.

Те, що приміщення потребує негайного ремонту, сумнівів немає ні в кого. Адже якщо його не провести найближчим часом, сніг та дощі можуть завершити те, що почав вогонь. Проте грошей на ремонт немає.

«З боку держави ми не отримали ні копійки. МВС виділило 260 тисяч гривень, проте для повного відновлення будівлі необхідно ще більше 500 тисяч. За власні кошти ми проводити ремонт не можемо – це передбачено Законом України «Про протидію корупції». Є будівельні компанії, котрі безоплатно готові допомогти нам відновити райвідділ, але й це згідно законодавства – теж корупція», - розповів Дмитро Загарія.

Наразі за рахунок коштів МВС у приміщенні відновлено дах, перекриття між поверхами та частково проведене електропостачання. На це пішла майже вся виділена сума і жодних інших грошових надходжень від державних структур поки що не передбачено. Власне через це Дмитро Загарія і попросив допомоги у громадськості для вирішення питання фінансування ремонтних робіт.

«Мешканці району кажуть, що райвідділ їм потрібен. Хто сюди заходив, бачать, як у маленькому кабінетику, розрахованому на двох, працюють п’ятеро слідчих, до котрих прийшло ще п’ятеро відвідувачів. Я думаю, великої корупції тут не буде, якщо громадськість підтримає нас і ми разом якось вирішимо питання фінансування ремонту райвідділу», - зазначив головний міліціонер Львівщини

Поставити посилання у соцмережі


коментарі

Щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном  »»
Ви також можете скористатись формою для коментарів від соціальних сетей