Національна громадська платформа
«Реформуємо МВС: прозорість та відповідальність»

версія для друку

А ми йдемо у поліцію!

19.04.2015
автор: Ірина Шарій
джерело: www.lvivpost.net

Наприкінці квітня у Львові стартує набір до розрекламованої патрульної поліції. 20 квітня до нас приїде міністр МВС Арсен Аваков, аби розповісти про всі деталі.

Уже з 27 квітня у Львові набиратимуть охочих вступити до патрульної поліції. У понеділок, 20 квітня, до нас приїде міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, він розповість про деталі новації. Довгоочікувана реформа міліції, яка вже давно на слуху, добралась і до Львова. 

Саме наше місто, разом із Одесою та Харковом, набиратиме охочих вступити в нову службу. Для цього враховуватимуть досвід столиці, де нових патрульних набрали ще взимку.  

“Ще два місяці навчань і на вулиці Києва почнуть виходити нові патрульні поліцейські. Реформа йде далі і ми продовжуємо процес  в Україні – починаємо набір нових патрульних одразу в трьох містах – Одесі, Львові, Харкові. Прийом заявок на конкурсний набір y нову патрульну поліцію стартує в Одесі  20 квітня, у Львові – 27 квітня, в Харкові – 5 травня. Подробиці – у кожному місті оголосить команда реформ безпосередньо перед запуском програми.  Готуйтесь, ми йдемо до вас із реформою, де ваша роль – діяти”, – пише на сторінці у соцмережі Facebook міністр МВС Арсен Аваков.

Сергій Зюбаненко, заступник начальника міліції Львівщини, зазначив “Пошті”, що наразі ще не до кінця відомі всі подробиці того, як буде проводитись набір у нашому регіоні. З його слів, до Львова приїде Арсен Аваков, він презентуватиме програму перед запуском і розповість про всі деталі добору та навчання.

 

 

“Ще не ясно, чи це буде проходити лише у Львові, чи й на Львівщині. Якщо у Львові, то плануємо набрати 800 людей, якщо ж на область, то значно більше, остаточного рішення ще не прийняли. Нова служба складатиметься з чоловіків та жінок віком від 21 до 35 років. Їх попередня освіта не відіграє ролі, головне це – фізичне здоров’я та бажання вчитись. Проводяться два тести та іспит із фізичної підготовки (біг, підтягування) та співбесіда”, – каже Сергій Зюбаненко. З його слів, ті, кого відберуть, проходитимуть тримісячне навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. Після навчання вони отримають відповідний документ і вийдуть патрулювати на вулиці міста.    

“Нову патрульно-постову поліцію створюють замість ДАІ, вона виконуватиме обидві функції. Це буде 2 в 1, і патрульно-постова служба, і ДАІ. Правоохоронці розіб’ють на квадрати місто і патрулюватимуть свою територію на машинах, виявлятимуть злочини і правопорушення, підключатимуть слідчо-оперативні групи”, – каже Сергій Зюбаненко.

Нині багато людей цікавляться, як же виглядатиме нова поліція, якою буде їх форма, бо ж саме вона справляє перше враження, це так би мовити, обличчя правоохоронця.

З слів Сергія Зюбаненка, наразі не вирішили, якою ж буде форма нових міліціянтів. Ті ж, кого вже набрали у Києві, поки проходять навчання в цивільному одязі. “Наші курсанти навчатимуться в цивільному, а ось вже, коли  прийдуть на роботу в поліцію, їм дадуть форму. Поки ще не прийняли закону, як це все буде виглядати, всі компетенції і обов’язки нової патрульно-постової служби поки ще під питанням. Але, безумовно, нині головне, аби нові міліціонери передусім були патріотами та не брали хабарі!”, – резюмує Сергій Зюбаненко.

Глава держави разом із міністром МВС під час перебування в Одесі представили громадськості новий концепт безпеки міста, найважливішою складовою якого стане нова патрульна поліція. “Починаємо набір курсантів і слухачів, щоб наприкінці серпня в Одесі вже функціонувала нова патрульна поліція. Є загальна велика концепція того, як проходитиме реформування та розвиток органів внутрішніх справ”, – зазначив Арсен Аваков. 

У МВС акцентують: новими принципами роботи поліції будуть підзвітність, прозорість, законність та професіоналізм. “Система безпеки, яку будуємо, відповідатиме на багато викликів, перед якими зараз стоїмо. Патрульна поліція – це дійсно нова функція для нашої міліції сьогодні, це – 24-годинне професійне патрулювання вулиць Одеси, це – 24-годинна відповідь на всі питання, запити та проблеми, це – 24-годинна профілактика, превенція та реагування на злочинність. На всі ці виклики поліція приходить першою”, – зазначила в Одесі перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе.

 

 

Поставити посилання у соцмережі


коментарі

Щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном  »»
Ви також можете скористатись формою для коментарів від соціальних сетей