Національна громадська платформа
«Реформуємо МВС: прозорість та відповідальність»

версія для друку

Райвідділення міліції реформують за зразком Самбора

10.07.2015
джерело: ukr.lb.ua

МВС визнало успішним експеримент зі створення нової моделі райвідділення.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваковповідомив, що райвідділення міліції очікує реформа за зразком Самбора (Львівська область). Про це він сказав у п'ятницю на колегії МВС у присутності президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Аваков зазначив, що МВС почало експеримент зі зміни моделі районного відділення міліції, і поки що він виглядає успішним.

Пілотний проект реформування районного відділення в Самборі почався в червні цього року. Його головне завдання - забезпечити присутність міліції на вулицях 24 години на добу, розповів раніше виданню "Збруч" начальник штабу ГУМВС в Львівській області Юрій Гладун.

"[Раніше] бувало так, що вночі або ж після закінчення робочого дня не залишається співробітників міліції, які повинні виїжджати на виклики. Залишалася тільки слідчо-оперативна група, яка чергувала добу, і якщо вона була задіяна на якихось заходах, то при повторному випадку виникала серйозна проблема. Ми розробили модель райвідділення, де кількість працівників дозволяє перекривати всю територію обслуговування райвідділення. Була введена нова посада "старшого зміни", який керує всіма нарядами на вулиці, щоб якомога швидше реагувати. Ця модель була затверджена в міністерстві, після цього був розроблений тимчасовий порядок роботи, і міністр дав добро, щоб це відпрацювати на одному з райвідділень області", - повідомив Гладун.

Райвідділення отримало зі Львова чотири нові автомобілі Renault для патрулювання міста і району, збільшено штат для створення кількох оперативних груп, щоб забезпечити правоохоронцям повноцінні вихідні та нормований робочий день. У рамках змін удалося скоротити терміни реагування по району з 30-60 хвилин до 20-25 хвилин, а по Самбору - до 5-10 хвилин, стверджує міліціонер.

Також було збільшено кількість експертів. Вони тепер чергують по 12 годин, тому більше не потрібно вночі висилати за ними машину додому, на що раніше витрачалося багато часу. Дільничних частково перевели в групи швидкого реагування, а іншим перерозподілили зони відповідальності.

Нагадаємо, що у великих містах зараз проходить процес запуску патрульної поліції.

З 4 липня патрульні працюють на вулицях Києва, на черзі також Львів, Одеса, Харків, Луцьк і Миколаїв.

Поставити посилання у соцмережі


коментарі

Щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном  »»
Ви також можете скористатись формою для коментарів від соціальних сетей