Національна громадська платформа
«Реформуємо МВС: прозорість та відповідальність»

версія для друку

Участь громадськості в реформуванні на прикладі пілотного проекту

24.07.2015
автор: Олег Мартиненко

Як відомо, черговий етап реформування МВС України офіційно розпочався із створення у квітні 2014р. Експертної ради з питань дотримання прав людини та реформування органів внутрішніх справ (далі – Експертна рада). Ініціатива належала новому керівництву Міністерства на чолі з А.Аваковим, який на той час уже мав позитивний досвід співпраці з неурядовим сектором і власної участі у подіях Революції гідності. Сформована переважно з представників громадськості і правозахисного середовища, Експертна рада поставила за мету розробити до листопада 2014р. концепцію реформування та запропонувати цей програмний документ на розгляд Уряду.

Від самого початку Експертна рада задекларувала і продемонструвала максимальну відкритість як для громадянських активістів, так і для офіційних осіб, які ввійшли до складу семи робочих груп. Додатково до участі в роботі були запрошені як спостерігачі експерти Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини, Центру Разумкова, Офісу координатора проектів ОБСЄ, представництва ЄС та Комісара з прав людини Ради Європи в Україні, Посольства США, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Практично одночасно сформувався ще один центр громадської активності з реформування міліції у Львові. Під час подій Євромайдану і тривалого процесу відбору кандидатів на посаду начальника міліції області була заснована Наглядова рада при ГУМВС у Львівській області (далі – Наглядова рада). На першому етапі вона об’єднувала щонайменше 50 активістів – представників 16 громадських організацій, дев’яти ЗМІ, викладачів університетів, пенсіонерів ОВС, приватних підприємців.

З повним текстом можна ознайомитися тут.

Поставити посилання у соцмережі


коментарі

Щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном  »»
Ви також можете скористатись формою для коментарів від соціальних сетей