Національна громадська платформа
«Реформуємо МВС: прозорість та відповідальність»

версія для друку

Критерії оцінки ефективності діяльності поліції з точки зору населення

05.06.2015
автор: Осика І.М.
джерело: Інформаційний бюлетень поліції Центрально-Західного графства Англії

1.Реагування на звернення громадян:

- швидкість реагування на дзвінки 999 (02 – Укр.), розраховується час з моменту набору номеру до відповіді на дзвінок (повинно не перевищувати 15 секунд в 90% випадків) і час, який минув з момента прийняття повідомлення до прибуття наряда (не більше 10 хвилин в місті і 15 в сільській місцевості);

- швидкість реагування на нетермінові дзвінки 333, розраховується час з моменту набору номеру до відповіді на дзвінок (повинно не перевищувати 20 секунд в 90% випадків);

- швидкість реагування при безпосередньому зверненню у відділ - терміново, не меньше 95% відвідувачів повинні бути задоволені візитом;

- швидкість відповіді на листи – не перевищує 10 робочих днів з момента отримання листа;

2.Розслідування злочинів.  Щороку складається план правоохоронних заходів, яких грунтується на потребах населення, зокрема: насильницькі злочини (особливо з використанням вогнепальної зброї); крадіжки з приміщень, зокрема житла; резонансні злочини, резонанс яких викликаний їх велокою кількістю; злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Ефективність цього виду діяльності вимірюється кількістю розкритих злочинів, тобто тих, де особу притягнуто в якості обвинуваченого або вона предстала перед судом на інших підставах.

3.Допомога потерпілим від злочину. Вона полягає в якісному наданні любого виду допомоги потерпілому, який є можливим у відділі, зокрема: надання необхідної контактої інформації; інформування про результати розслідування і судового розгляду справи; надання психологічної допомоги потерпілим від насильницьких злочинів; направлення до спеціальної недержавної організації яка займається добровідьною підтримкою потерпілих від злочинів.

4.Попередження злочинів.

5.Підтримка свідків. Полягає в: невключенні адресу свідка до документів, які передаються захисникові для ознайомлення; забезпеченні проведення впізнання поза візуальним контактом з особою, що впізнається;  підтримка у суді і надання контактного телефону, за яким можна отримати інформацію щодо провадження розслідування злочину; іншій підтримкі. 

6.Поводження із заарештованними. Полягає в дотриманні прав заарештованних: надання юридичної допоги; повідомлення близьки про місце знаходження; надання медичного обслуговування; ознайомлення з нормативними документами, які регулюють утримання в’язнів; забезпечення неповнолітньому участі батьків при допиті татаке інше.

7.Безпека дорожнього руху. Приорітетами є термінове надання потерпілим допомоги потерпілим ДТП, швидке розчищення дороги і врегулювання руху.

8.Вивчення громадської думки про роботу поліції. Проведення регулярних оглядів громадської думки про ефективність роботи поліції і про шляхи її удосконалення. Не меньше 81% опитаних повинні бути задоволені або дуже задоволені роботою поліції.

9.Контролювання фінансових витрат. Полягає в запезпеченні ефективної служби за мінімальний кошт. Населення інформується щорічно про всі витрати на правоохоронну діяльність в процентному відношенні по напрямкам діяльності. Служба данного підрозділу повинна коштувати не більше 36 пенсів на особу в день. В цьому підрозділі гроші були витрачені таким чином: патрулювання – 31%; розслідування злочинів – 22%; підтримка – 13%; неоперативна робота – 11%; отримання дзвінків – 11%; забезпечення кримінального правосуддя – 6%; забезпечення безпеки руху – 6%; забезпечення громадського порядку – 2%; зв’язки з громадськістю.

10.Допомога громадськості:

- консультативні комітети існують в кожному районі, які полягають в зустрічі керівників поліції з представниками громадськості для вирішення виникших питань проблем правоохоронної діяльності. Як правило ці зустрічі носять відкритий характер і кожен можи приймати в них участь;

- спеціальні констеблі – підготовлені добровольці, які у вільний час допомагають поліції шляхом участі в чергуваннях і патрулях;

- сусідський нагляд – групи громадян району, які обєднуються для вирішення проблем, повязанних з попередженням злочинності в районі.

Поставити посилання у соцмережі


коментарі

Щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном  »»
Ви також можете скористатись формою для коментарів від соціальних сетей